HTML

Something Awesome

Barátok vagyunk, bírjuk egymást, néha veszekszünk, néha együtt ülünk a tábortűznél, néha befejezzük egymás mondatát, és néha egymás szavába vágva mesélünk. Érdeklődésünk hasonló, mégis sokféle, színes és sokoldalú. Mennyire? Döntsd el magad!

Friss topikok

  • KicsiShrek: helyesírás baszok az egészre...de hiddel jobban vágom mint te. 12 éves...hát igen voltam annyiis d... (2012.01.17. 15:57) Stallone a Hős!
  • RobDN: Nyugi én sem :D Kiba nehéz a vége ... (2010.05.03. 20:53) Okamiden
  • BloodGrey: Jaj! :D (2010.04.28. 19:22)
  • RobDN: Tényleg nem nyújt túl sok újat az első rész 3d-ben, de azért jó érzés a nagy vásznon látni újra, m... (2010.02.08. 12:36) Toy Story 3D
  • RobDN: OMG, gitár kontroller nélkül ennek a játéknak semmi értelme. Az időzítés nehezítését nem vettem ig... (2009.08.17. 11:51) Guitar hero 2

2009.05.22. 19:05 RobDN

AMV Friday

Meg akarok honosítan egy szokást itt a blogon, amit AMV Friday-nek keresztelnék.

Az AMV anime music video-t rövidít, ez kábé azt jelenti, hogy lelkes fanboy-ok videóklippet készítenek a kedvenc animéjük legakciódúsabb jeleneteiből valami pörgő zenére. Nagy általánosságban a túlzott AMV nézés oda vezet, hogy lelövöd magadnak az összes spoilert az aktuális sorozatból, illetve egy életre megundorodsz a Linkin park dalaitól. Igen, minden második AMV Linkin Park dalt használ alapul. Ne kérdezd miért, én sem értem...

Szóval pénetekenként bedobálok majd ide néhányat az aktuális kedvenc videóimból minden koncepció nélkül, teljesen random. Remélem tetszeni fog.

Kezdeném is talán az abszolut kedvenc animémmel, a Neon Genesis Evangelionnal. Így első lépésben kihagynám a legkommerszebb AMV-ket ezzel a rajzfilmmel kapcsolatban. Később talán lesz majd Engel, egyenlőre inkább a kevésbé ismertebb remekművekre akarok fókuszálni.

 

Evangelion - SOAD - Suite-Pee

Imádom ahogy a ritmus el van találva ebben a videóban. A leggyomorforgatóbb képek alkalmazása szintén nagyon passzol a zenéhez, szóval mindenképp csillagos ötös a készítőnek. 

 

Egye fene, bedobom az Engelt is, anélkül úgysem beszélhet az ember az Evangelionról, hogy ezt meg ne említané. Igazi klasszikus. Szinte az első kedvenc videóm volt, még az előttről, hogy valaha láttam volna a sorozatot. Ma már kicsit zavar, hogy milyen keveset szerepelnek benne maguk az Evák. A hangsúly a gyerekeken van, de mindenképp hatalmas húzás volt Asukának adni ezt a mély hangot a lip synch során. (A lip synch egy fontos tényező az AMV-kben. Erősen törekednek arra a készítők, hogy úgy tűnjön, mintha a karakterek énekelnék a dalt. Ha ezt az illúziót nem tudod az egész videó alatt fenntartani, akkor inkább ne is próbálkozz lip synch-el, mert csak zavaró lesz.)

 Evangelion - Engel

A végére azért bedobok még egy Naruto videót is. Szinte ebből a rajzfilmből csinálták a legtöbb létező AMV-t, emiatt mégis elég nehéz minőségit találni közöttük.

 Naruto - My own way

Ha titeket is zavar a youtube-minőség, akkor ezeket megtaláljátok az Aminemusicvideos.org nevű oldalon letölthető formában is. Regisztrációt igényel.

Szólj hozzá!

Címkék: video japán anime music manga naruto amv genesis evangelion neon


A bejegyzés trackback címe:

https://awesomness.blog.hu/api/trackback/id/tr721137909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása