HTML

Something Awesome

Barátok vagyunk, bírjuk egymást, néha veszekszünk, néha együtt ülünk a tábortűznél, néha befejezzük egymás mondatát, és néha egymás szavába vágva mesélünk. Érdeklődésünk hasonló, mégis sokféle, színes és sokoldalú. Mennyire? Döntsd el magad!

Friss topikok

  • KicsiShrek: helyesírás baszok az egészre...de hiddel jobban vágom mint te. 12 éves...hát igen voltam annyiis d... (2012.01.17. 15:57) Stallone a Hős!
  • RobDN: Nyugi én sem :D Kiba nehéz a vége ... (2010.05.03. 20:53) Okamiden
  • BloodGrey: Jaj! :D (2010.04.28. 19:22)
  • RobDN: Tényleg nem nyújt túl sok újat az első rész 3d-ben, de azért jó érzés a nagy vásznon látni újra, m... (2010.02.08. 12:36) Toy Story 3D
  • RobDN: OMG, gitár kontroller nélkül ennek a játéknak semmi értelme. Az időzítés nehezítését nem vettem ig... (2009.08.17. 11:51) Guitar hero 2

2010.02.12. 17:44 RobDN

Nico Nico Mash Up

Az meg mekkora fail már, amikor nem ismered eléggé a "mím"-eket? Miről beszélek? Mondjuk arról, amikor nemrég egy lengyel újság a téli olimpia kapcsán lehozta ezt a képet:

Igen, az ott PedoBear beleshoppolva az olimpia kabalafigurái közé. Kinézetre belepasszol, és szerencsétlen újságíró ezek szerint nem túl jártas az internet 4chan-szerű bugyraiban. Ha valaki nem tudná miről beszélek, akkor ajánlom a Know your meme nevű oldalt, ahol a legtöbb intrenetes poént és mímet kiveséznek, eredettel, népszerűségi mutatókkal együtt.

Igazából ami miatt belekezdtem ebbe az egészbe az nem más, mint a Know your meme. Ezen az oldalon fedeztem fel egy auto Mario videót, aminek nagyon megfogott a zenéje. Kis nyomozással kiderítettem, hogy a dal egy bizonyos Nico Nico Douga medley. A Nico Nico Douga egy japán videómegosztó site, olyan mint a youtube. Ez a mix onnan ered és már ezer féle változatban fellelhető a neten. Íme az eredeti:

A gyakorlott geek fülek jó pár videójáték és anime zenéjét felfedezhetik ebben a mixben. Az elektromos gitártól a hagyományos japán hangszerekig szerintem ezt már az égvilágon mindennel előadták. 

Nem tudom pontosan megfogalmazni miért, de az addiktjává váltam ennek a mixnek. Kismillió verzióban letöltöttem már a Nico Nico Medley Database-ről és egyszerűen nem tudom megunni. Futás közben hallgatom legtöbbször. Igen, egy geek vagyok, aki rendszeresen mozog. Ezt az ellentmondást próbálom kicsit oldani azzal, hogy geeky zenéket hallgatok közben. Szárnyakat ad :)

És ha valaki igazán beteg, akkor megnézi mindezt karaokeként előadva japán cosplayerek által:

 

Felhívnám továbbá a figyelmet az új linkekre, azokon belül is a Mash up your bootz nevű blogra. A mash, mint fogalom általában két dal összekeverését jelenti, de nem kikötés hogy csak kettő lehet. Így olyan fantasztikus dolgok születnek mint a Motörhead Ace of Spades-e összekeverve Madonna Like a virgin-jével, vagy Korn egy kis Abbába ágyazva. Oké ezek kábé a legvadabbak. A legtöbb letölthető mash-ben egész jól passzolnak a komponensek...

Szóval ilyesmiket hallgatok mostanában...

Szólj hozzá!

Címkék: up music meme your mash nico know pedobear medley douga bootz


A bejegyzés trackback címe:

https://awesomness.blog.hu/api/trackback/id/tr411752745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása