HTML

Something Awesome

Barátok vagyunk, bírjuk egymást, néha veszekszünk, néha együtt ülünk a tábortűznél, néha befejezzük egymás mondatát, és néha egymás szavába vágva mesélünk. Érdeklődésünk hasonló, mégis sokféle, színes és sokoldalú. Mennyire? Döntsd el magad!

Friss topikok

  • KicsiShrek: helyesírás baszok az egészre...de hiddel jobban vágom mint te. 12 éves...hát igen voltam annyiis d... (2012.01.17. 15:57) Stallone a Hős!
  • RobDN: Nyugi én sem :D Kiba nehéz a vége ... (2010.05.03. 20:53) Okamiden
  • BloodGrey: Jaj! :D (2010.04.28. 19:22)
  • RobDN: Tényleg nem nyújt túl sok újat az első rész 3d-ben, de azért jó érzés a nagy vásznon látni újra, m... (2010.02.08. 12:36) Toy Story 3D
  • RobDN: OMG, gitár kontroller nélkül ennek a játéknak semmi értelme. Az időzítés nehezítését nem vettem ig... (2009.08.17. 11:51) Guitar hero 2

2009.03.01. 19:35 BloodGrey

Awesome Blogger Nr.02 is approaching!

Üdvözöljük kedves utasainkat a fedélzeten. A mikrofonnál Pádi kapitány, de kérem szólítsanak csak BloodGreynek. Kellemes utazást kívánunk. Első megállónk...

 

EAT LEAD - THE RETURN OF MATT HAZARD

 

Matt Hazard valaha a '80-as '90-es évek, vagyis a videójátékok aranykorának ünnepelt sztárjának számított, olyan címeket köszönhetünk neki, mint az Adventures of Matt in Hazard Land, a Murder Force, vagy a You Only Live 1327 Times. Sajnos Matt manapság már csak egy dagadt, kopasz "coutch potato" ,aki a ravasz helyett csak a tévé tápkapcsolóját képes nyomkodni. Magasról lehet nagyot esni, és Matt elég nagyot is zuhant, a valaha volt akciósztár egyre több, borzalmasan rossz játékhoz adta nevét és személyét. Ki ne emlékezne a nevetséges Hazz-Matt Carts nevű arcade autóversenyre, vagy a borzalmas Choking Hazard Candy-Gramre. Ám úgy tűnik Mattre rákacsintott a szerencse, ugyanis hamarosan ismét régi dicsfényében tündökölhet, csak kicsit több poliogonnal megtoldva, egy új, Next Gen játék szereplőjeként.

 Vagy mégse...

 

Tömören összefoglalva az Eat Lead egy játék a játékban. Ebből a szempontból emlékeztet is talán a Retro Game Challangera, ám az Eat Lead kissé komplexebb és sokkal viccesebb is annál. Gondoljunk csak bele hogy rengeteg olyan film van amely magát a filmkészítést illetve a filmgyártást és azok dolgozó embereit, fogaskerekeit veszi górcső alá, az ilyen insider moviek stílusát idézve az Eat Lead egy igen igéretes paródiájának ígérkezik a játék iparnak, a játéktársadalomnak és önmagának.

You get in my way, you eat lead...

 

Matt a lecsúszott videójáték sztár új lehetőséget kap feltörni a csúcsra, ám mint kiderül ez az új lehetőség sokkal inkább egy csapda, amelyel valaki el akarja tüntetni Mattet a virtuális valóságból, a játék maga teljesen megbolondul, mintha a programozók szánt szándékkal el akarnák tenni láb alól Mattet, A régi pixel vagy poligon formátumú, elfeledett ellenfelekkel egyetemben.

Az Eat Lead egy hatalmas kikacsintás a gamerek felé, rengeteg utalás és rejtett poén található benne ugyanúgy az utóbbi évek nagydobásairól, mint a régi klasszikusok és sztereotípiák felé, a zseniális az egészben az hogy nem úgy működik mint a manapság rakatszámra gyártott ócska paródia filmek, nincs az az érzése az embernek hogy a készítők direkt megpróbálnak minden klisét és aktuális dolgot beleeröltetni. Az Eat Lead mint játék szerencsés helyzetben van, hisz minden egyes eleme ami játékká teszi, tökéletesen alkalams humor forrásnak. És ez általában működik is. Kezdve az olyan ellenfelektől mint a 2 dienziós Wolfenstein stílusú katonák, valamint a nemileg meghatározhatatlan japán rpg harcos, olyan helyszineken mint a tipikus horror játékok fagyasztókamrái és a szemetbántóan rikító oldschool katakombák, furcsa fegyvereket használva, mint a Halo utánzat sci-fi fegyverek, amik sokkal inkább emlékeztetnek a csilivili vizipisztolyokra, különös power-upokat alkalmazva mint a fagyasztó kéz amelyel egy fegyvert használva akár fagytöltényeket is lövöldözhetünk, vagy a Crysis különleges ruhájának erőnövelő képességére hasonlító Maximum Hazard, amely egy ideig sérthetetlenséget és instakillt biztosít.

Yippie-Kay Yay, Motherf... Whoops, cannot say that.

A játék egyértelműen legerősebb pontja a humor, a legelvetemültebb ötletek kerültek be a játékba, igazi geekfestnek vagyunk  szemtanúi, zseniális az a jelenet amikor az operátor csaj aki egy fülesen keresztül segíti Mattet épp egy szövegfallal próbálja eligazítani  főhősünket, aki ennek láttán kiborul így az operátor egy egyszerűbb megfogalmazást választ, "Shoot everything." Megemlíthetném még Matt haverját is, egy nagydarab szakállas félszemű vízvezeték szerelőt, aki körübelül Solid Snake és Super Mario zabigyereke lehetne. Az ellenfeleknél a csilvili sci-fi katonák beszólásai is sziporkázóak, "We have Master Chief!", de ott vannak a tipikus, buta AI-vel rendelkező szovjet katonák, a maguk kis saját túljátszott mozdulatsoraikkal és a hangos "I'M MOVING TO RIGHT"! felkiáltásaikkal.

Egyetlen egy félelmem van csak, mégpedig a játékmenet, persze azt gondolná az ember hogy a Gears of War féle váll feletti kameranézet és fedezék keresős harcrendszer csak jól működhet, de ez csak abban az esetben van így ha az ellenfeleknek meg van hozzá a mesterséges intelligencia, az ostoba szovjet katonánál még nevet is az ember, amikor folyton szembe áll veled és úgy lő, de mikor már a többi ellenfélnél azt veszed észre hogy a falat lövik és hogy a fedezék rendsze néha teljesen felesleges az bizony elég sokat le tud vonni az élményből főleg mivel a játék minden egyes eleme összeköttetésben van egymással.

Remélhetőleg tavaszig mindenféle problémát kigyomlálnak mert Matt Hazard rengeteg potenciált rejt. Sorozatrajongóknak pedig egyenesen kötelező. mivel nem kisebb nevek adják a szereplők hangjait mint Will Arnet (30 Rock) és Neil Patrick Harris (How I met Your Mother).

MAXIMUM HAZARD!

1 komment

Címkék: geek retro game matt eat videójátékok lead hazard


A bejegyzés trackback címe:

https://awesomness.blog.hu/api/trackback/id/tr29974002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RobDN 2009.03.02. 19:46:36

Sosem hallottam erről a játékról, de nagyon tetszik. Mekkora poén, amikor az rpg szereplőt lövi, annak meg megjelennek a feje fölött a sebzési pontok. :D
Állat!
süti beállítások módosítása