HTML

Something Awesome

Barátok vagyunk, bírjuk egymást, néha veszekszünk, néha együtt ülünk a tábortűznél, néha befejezzük egymás mondatát, és néha egymás szavába vágva mesélünk. Érdeklődésünk hasonló, mégis sokféle, színes és sokoldalú. Mennyire? Döntsd el magad!

Friss topikok

  • KicsiShrek: helyesírás baszok az egészre...de hiddel jobban vágom mint te. 12 éves...hát igen voltam annyiis d... (2012.01.17. 15:57) Stallone a Hős!
  • RobDN: Nyugi én sem :D Kiba nehéz a vége ... (2010.05.03. 20:53) Okamiden
  • BloodGrey: Jaj! :D (2010.04.28. 19:22)
  • RobDN: Tényleg nem nyújt túl sok újat az első rész 3d-ben, de azért jó érzés a nagy vásznon látni újra, m... (2010.02.08. 12:36) Toy Story 3D
  • RobDN: OMG, gitár kontroller nélkül ennek a játéknak semmi értelme. Az időzítés nehezítését nem vettem ig... (2009.08.17. 11:51) Guitar hero 2

2009.03.13. 07:34 RobDN

Peace

Yessss....

Végre megszereztem! Nagyon régóta vadászom már, az Ebay-en mindig túl drágán kelt el, sosem sikerült lecsapnom rá. Izgatott voltam, mikor megtudtam, hogy a Holdfényteam-nél hamarosan kapható lesz, nem akartam hogy kicsússzon a karmaim közül. Amint felkerült a honlapjukra elvágtattam a boltba. Ez a figura számomra már régóta az akciófiurák gyöngyszeme, a numeró únó. Mikor először megláttam leesett az állam. Ilyen részletesen kidolgozott, igényes figurát nem láttam még korábban. Hozzáteszem, akkor indult még csak a Marvel legends sorozat, de rögtön tudtam, hogy azok elbújhatnak emellett.

 

 

Gazelle the Peacmaker a Trigun című anime egy mellékszereplője. Oké ez nem igaz. Valójában nem is szerepel az animében, és azt hiszem a mangában sem. Fogalmam sincs miért gyártottak a japánok egy nem létező karakterből figurát egy animéhez, de nem is érdekel. Megadja a varázsát az, hogy magad találhatod ki a cowboy élettörténetét. Jófiú sheriff, vagy kendőt az arca elé húzó rosszfiú? Rajtad áll.

Valahol olvastam, hogy egyszer egy apa bevásárolt  Masters of the Universe figurákból a gyerekeinek egy bolhapiacon. A srácok (2 fiú és 1 lány) imádták a játékokat, rögtön neveket kezdtek adni nekik. Stratos pl Majomember lett, mert tényleg majom-szerű az arca. Az apa először ki akarta okítani a srácokat, és elmodani a figurák eredeti neveit és történetét, azonban ők már rég egy új sztorit játszottak velük, amit maguk találtak ki. Ők osztották fel ki a jó és ki a rossz, saját neveket találtak ki, képességeket és történeteket. Az apa végül csendben maradt, figyelte a gyerekeit és sosem mondta el nekik He-Man történetét.

Ezt a varázst én is éreztem gyerek koromban. Akkoriban még nem volt annyi csatorna, és ha volt is, nem értettem a rajtuk futó meséket, mert angolul vagy németül mentek. Sok esetben én találtam ki a játékfiguráim eredettörténetét, és ez valahogy mindig szép élmény marad.

 

Persze nem csak emiatt imádom ezt a figurát. Japán precízitás minden porcikája. Nem is tudom hol kezdjem. Rengeteg tartozékot kapsz hozzá, ez szinte már alap a japán figurák esetében. Minimum hogy mellékelnek egy másik arckifejezést hordozó fejet, néhány tucat különböző öklöt, különböző fegyverek megfogásához, természetesen magukat a fegyvereket, de akad itt egy hosszú lánc, sőt még laposüveg is. A legklasszabb tartozék talán a nagy pisztoly. Olyan mint egy transformer, szétszedhető és két kisebb ágyúvá alakítható. Természetesen kapunk egy bázist is, amihez rögzíthető a figura talpa, biztosítva ezzel, hogy neccesebb pózokban sem boruljon fel, sőt akár ugró pózokban is képes megtartani.

Komolyan mondom, ez a figura awesomiumból készült. Az izületek sem a megszokott módon működnek. Nem folyamatosan mozgathatók, hanem akadnak. Úgy képzelt el, mintha egy kis fogaskerék lenne mindegyikben. Ezáltal a beállított pózok sokkal biztosabban állnak, nem "fárad el" az izület egy idő után és nem válik lazává. Bámulatos.

 

 

És akkor egy impresszív gyűjtemény képével zárnék most. Sajnos ez nem saját, de mindenképp érdemes végigböngészni. Nagy Trigun fan lehet az illető az biztos. Halljátok, ti Trigun manga alázó tradícionális comic geek-ek?

;)

1 komment

Címkék: the akció anime figura comic manga trigun gazelle hodfényteam peacemaker


A bejegyzés trackback címe:

https://awesomness.blog.hu/api/trackback/id/tr42999425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Venom78 2009.03.16. 10:40:45

Fasza kis figura,de a pisztolya nem tetszik. Tudod,hogy az izomfigurákat favorizálom. ;)
süti beállítások módosítása